Verwijder je account
Laatst bijgewerkt: 21 oktober 2026
Je kunt je account in de app verwijderen via Instellingen › Accountbeheer › Account verwijderen. Heb je de app van je telefoon gehaald, dan kan het ook via deze pagina — je hoeft de app niet opnieuw te installeren.
Wat wordt verwijderd?
- Je account en profiel (naam, gebruikersnaam, bio, geboortedatum)
- Je profielfoto en check-infoto's
- Al je check-ins, herinneringen en momenten
- Je vriendschappen, verzoeken, blokkeringen en meldingsgegevens
- Je verstuurde berichten en chatbestanden (foto's, video's, audio, locatie)
- Je advertentieaanvragen en je aanvraag voor een geverifieerd profiel (inclusief je verificatieselfie)
Wat blijft er?
Meldingen die je hebt ingediend, worden niet verwijderd maar geanonimiseerd — de afzendergegevens worden verwijderd. Berichten die de ander naar jou heeft gestuurd, blijven in de gespreksgeschiedenis van de ander staan. Uitzondering: je berichten in een gesprek waarover een nog niet beoordeelde melding loopt, worden als bewijs bewaard tot er over de melding is besloten (de afzendergegevens worden verwijderd) en daarna verwijderd. Betalingsgegevens van advertenties worden, losgekoppeld van jou, 1 jaar bewaard en daarna verwijderd. Om misbruik te voorkomen en te kunnen reageren op mogelijke juridische claims, wordt 1 jaar lang een kort verwijderingsverslag bewaard (je e-mailadres, je naam, je gebruikersnaam, je inlogmethode, de datum waarop het account is aangemaakt en verwijderd, wie het heeft verwijderd en waarom); alleen het moderatieteam ziet het, en na afloop van de termijn wordt het gewist.
Verwijderen kan niet ongedaan worden gemaakt. Je kunt je opnieuw registreren met hetzelfde e-mailadres, maar je oude gegevens komen niet terug. Wil je je account tijdelijk sluiten, gebruik dan de optie "Account pauzeren" in de app — zodra je weer inlogt, wordt je account vanzelf weer actief.
Verwijderen
Voor de veiligheid sturen we een bevestigingscode van 6 cijfers naar je e-mail; wie de code invoert, kan het account verwijderen. De code wordt op de server gecontroleerd; deze pagina heeft geen enkele bevoegdheid over je account.
Heb je je account met Apple aangemaakt en "Verberg mijn e-mailadres" gekozen, dan gaat de code naar het privéadres dat Apple je gaf en wordt die doorgestuurd naar het echte adres van je Apple ID. Lukt het niet, verwijder je account dan in de app (Instellingen › Accountbeheer › Account verwijderen, Bevestigen met Apple) of schrijf naar destek@slooin.com.
